PSV treft met Atlético Madrid gepassioneerde volksclub

PSV treft in de achtste finales van de Champions League Atlético Madrid, de finalist van vorig jaar. De ploeg uit Eindhoven begint 24 februari met een thuiswedstrijd en gaat op 15 maart naar Madrid.

Voor het eerst sinds het seizoen 2006-2007 is een Nederlandse club vertegenwoordigd in de knock-outfase van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Ook toen lukte dat PSV. Onder coach Ronald Koeman werd in de achtste finales Arsenal verslagen, waarna in de kwartfinale uitschakeling volgde tegen Liverpool. De Europese overwintering leverde PSV al 22,5 miljoen euro op aan premies.

Atlético is een van de vier grote clubs uit Madrid, naast Real, Rayo Vallecano en Getafe. Coach van de volksclub is de Argentijnse oud-international Diego Simeone. Hij leidt Atlético zoals hij vroeger zelf voetbalde: met veel passie. De tienvoudig kampioen van Spanje bezet achter Barcelona de tweede plaats in de Primera Division.

De belangrijkste spelers in de ploeg die een traditie heeft van grote spitsen: de Fransman Antoine Griezmann en het Spaanse clubidool Fernando Torres.

Atlético won de wereldbeker in 1974 en was winnaar van de UEFA Cup in 2010 en 2012. Vorig jaar speelde de club de finale van de Champions League, tegen Real Madrid. Na verlenging verloor Atlético met 4-1.

In de Europa League heeft Manchester United, dat in de groep met PSV als derde eindigde, geloot tegen Midtjylland uit Denemarken. Tegen de achtergrond van de politieke spanningen tussen Turkije en Rusland is de wedstrijd Fenerbahçe-Lokomotiv Moskou een opmerkelijke koppeling. Het Noorse Molde, dat Ajax buiten de knock-outfase liet, lootte het Spaanse Sevilla.

Loting achtste finales Champions League: AA Gent - VfL Wolfsburg AS Roma - Real Madrid Paris Saint-Germain - Chelsea Arsenal - FC Barcelona Juventus - Bayern München PSV - Atlético Madrid Benfica - Zenit Sint-Petersburg Dinamo Kiev - Manchester City