PSV treft met Atlético een gepassioneerde volksclub

Is PSV in de achtste finales van de Champions League kansloos tegen Atlético Madrid? De Spaanse volksclub is de verliezend finalist van vorig jaar, tienvoudig landskampioen, en staat met de Argentijnse coach Diego Simeone bekend als gepassioneerde vechtmachine. „Een hele zware loting”, reageerde PSV-coach Phillip Cocu, die gisteren zijn contract met de landskampioen verlengde tot medio 2019. Maar: „Ook tegen dit soort tegenstanders is er een kans.”

PSV, de eerste Nederlandse club die overwintert sinds 2006-2007, begint op 24 februari met een thuiswedstrijd en speelt op 15 maart uit. Atlético is een van de vier grote clubs uit Madrid, naast Real, Rayo Vallecano en Getafe. De winnaar van de wereldbeker in 1974 won in 2010 en 2012 de UEFA Cup. Momenteel staat de club tweede in de Primera Division, achter Barcelona. Belangrijkste spelers zijn Antoine Griezmann en clubidool Fernando Torres.

Loting achtste finales Champions League: AA Gent - VfL Wolfsburg AS Roma - Real Madrid Paris Saint-Germain - Chelsea Arsenal - FC Barcelona Juventus - Bayern München PSV - Atlético Madrid Benfica - Zenit Sint-Petersburg Dinamo Kiev -