Britse politie arresteert man voor hack VTech

Bij de hack op speelgoedfabrikant VTech werden gegevens van miljoenen ouders en kinderen buitgemaakt.

Producten van VTech op een speelgoedbeurs in Hong Kong. Foto: Tyrone Siu / Reuters

De Britse politie heeft een 21-jarige man aangehouden op verdenking van het hacken van speelgoedfabrikant VTech. Dat meldt de Britse politie.

De man werd gearresteerd in de Britse plaats Bracknell. Bij zijn arrestatie nam de politie elektronische apparatuur in beslag. De autoriteiten gaven buiten de arrestatie geen nadere informatie over de zaak.

Lees ook over de gevaren van speelgoedhacks: Barbie is gehackt

VTecht maakt educatief elektronisch speelgoed zoals spelcomputers, tablets en slimme horloges. Het bedrijf werd begin december gehackt. Wereldwijd wisten de hackers gegevens van bijna 5 miljoen ouderprofielen en ruim 6 miljoen kinderprofielen buit te maken. Onder de gestolen gegevens waren die van bijna 125.000 Nederlandse kinderen en 101.000 ouders.

Door de inbraak werden verschillende diensten en sites tijdelijk uit de lucht gehaald.

    • Sjoerd Klumpenaar