Amateurs van HHC schakelen NEC uit in beker

In de achtste finales van de KNVB beker winnen de voetbalamateurs van de profs met 2-0.

De KNVB beker. Foto Vincent Jannink/ANP

De amateurvoetballers van HHC uit Hardenberg hebben voor een grote verrassing gezorgd door in de achtste finales van de KNVB beker de profs van NEC te verslaan. In Hardenberg werd het 2-0.

HHC speelt in de hoogste amateurdivisie, de Topklasse op zaterdag, en staat momenteel vierde. NEC staat negende in de Eredivisie. Glenn Kobussen en Dennis Krohne waren de helden van de thuisclub - zij maakten de doelpunten. De profvoetballers uit Nijmegen wisten daar weinig tegenover te zetten, al hoeft HHC-doelman Melvin Koetsier vanwege al zijn reddingen vanavond waarschijnlijk ook geen biertje meer te betalen.

Twitter avatar HHCHardenberg HHC Hardenberg 90. En wie niet springt, die is voor @NEC_Nijmegen! #hhcnec https://t.co/WvQ6jlx8s5

Gratis avond voor NEC-fans

Ook NEC-supporters beleefden een gratis avondje. Zij krijgen van NEC hun geld terug, meldde directeur Bart van Ingen op Twitter.

Twitter avatar BartNECNijmegen Bart van Ingen #NECNijmegen geen woorden voor. Alle meegereisde supporters krijgen hun geld terug. Informatie volgt.

Vanavond kwamen ook de amateurs van Excelsior ’31 in actie tegen FC Den Bosch. Zij wisten niet te winnen, het werd 3-1 voor de profs. Verder won Roda JC van sc Heerenveen met 3-1. Woensdag en donderdag staan de andere vijf wedstrijden uit de achtste finales op het programma.

    • Sam de Voogt