Zeeuwse chef Sergio Herman krijgt tweede Michelinster

Tot en met 2013 was hij chef bij Oud Sluis, in 2014 opende hij The Jane in Antwerpen.

Sergio Herman in The Jane in Antwerpen Foto Robert Vos / ANP

Bij de bekendmaking van de Michelinsterren in België heeft ook een Nederlander goed nieuws gekregen: het Antwerpse restaurant The Jane, van de van oorsprong Zeeuwse kok Sergio Herman, krijgt er een ster bij.

Herman opende The Jane begin 2014 en heeft in korte tijd dus al twee Michelinsterren verzameld. Zijn vorige restaurant was Oud Sluis in het Zeeuwse plaatsje Sluis. Ondanks dat hij daar drie Michelinsterren had, besloot hij eind 2013 met dat restaurant te stoppen.

Chef-kok Nick Bril van The Jane reageert verheugd tegen de Belgische krant De Standaard:

“Twintig maanden en al twee sterren, ik denk dat we er even klaar mee zijn.”

Eigenlijk zouden de Michelinsterren vorige maand al in België worden toegekend, maar volgens De Standaard werd dat uitgesteld na de aanslagen in Parijs. Vorige week werden de Michelinsterren voor Nederlandse restaurants uitgereikt. Niet een restaurant verloor een ster, De Groene Lantaarn in Zuidwolde kreeg er een tweede ster bij. 107 restaurants in Nederland hebben nu minstens één ster: een recordaantal.

    • Joram Bolle