Publieke omroepen beginnen online videodienst voor vluchtelingen

De publieke omroepen willen een online videodienst beginnen voor vluchtelingen en andere nieuwe ingezetenen. Aan ‘Net in Nederland’ nemen bijna alle omroepen deel, behalve NOS, PowNed en WNL. ‘Net in Nederland’ geeft voorlichting over Nederland: cultuur, taal, regels, geschiedenis. De video’s krijgen Nederlandse, Engels een Arabische ondertiteling. Lennart van der Meulen, VPRO-directeur en initiator, schetst het aanbod: „Informatieve, educatieve en culturele programma’s. Denk aan Nederland van boven, maar ook videootjes van drie minuten van de NTR, school-tv en taalles.” Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen heeft een haalbaarheidsonderzoek in de asielzoekerscentra uitgevoerd. „Hij vertelde dat ze in Syrië graag Ter land, ter zee en in de lucht kijken.”