Vrouwenploeg dendert door

NAESTVED. De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Denemarken eenvoudig de kwartfinales bereikt, met een wervelend optreden tegen Servië. Nederland speelde de nummer twee van het vorige WK volledig weg in de achtste finales en won met 36-20. Het bereiken van de kwartfinales betekent dat Nederland zich zo goed als zeker heeft geplaatst voor het olympisch kwalificatietoernooi, waar volgend jaar de startbewijzen voor Rio worden verdeeld. Tegenstander in de kwartfinale op het WK in Denemarken is de winnaar van het duel tussen Spanje en Frankrijk. Die ploegen treffen elkaar maandag aan het begin van de avond in Kolding. De ploeg van bondscoach Henk Groener swingde in Naestved door de groepsfase, met snel en dynamisch spel. Nederland boekte vanuit een solide dekking riante zeges op landen als China, Angola en Polen. Tegen Servië ging het team, met grotendeels speelsters die voor Europese topclubs uitkomen, onverdroten door. (ANP)