Topman en oprichter apotheekbedrijf Fagron weg

Het bedrijf is bovendien niet langer op zoek naar een overnamekandidaat.

Een apothekersassistente zoekt medicijnen bij elkaar. Foto: Lex van Lieshout/ANP

Ger van Jeveren, oprichter en topman van toeleverancier van apotheken Fagron, stapt per direct op. Het bedrijf is bovendien niet langer op zoek naar een overnamekandidaat. Dat maakte het Belgisch-Nederlandse bedrijf maandag bekend.

Fagron is al maanden tevergeefs op zoek naar een koper. Het bedrijf zegt nu opnieuw te gaan onderhandelen met de banken en op zoek te gaan naar extra geld van
investeerders of beleggers. De gesprekken met de banken verlopen volgens het bedrijf “constructief”, en het bedrijf verwacht op korte termijn meer bekend te kunnen maken.

Deze zomer vielen de halfjaarcijfers van het bedrijf tegen, mede door scherpere regels in de VS. De koers daalde daarna sterk. Op het aftreden van Van Jeveren wordt op de beurs ook niet positief gereageerd. Het aandeel opende 15 procent in de min. Hans Stols, al werkzaam als directeur binnen het apotheekbedrijf, volgt Van Jeveren op als topman.

Fagron (omzet 2014: 488 miljoen euro) is in België geregistreerd, maar in Rotterdam gevestigd. Het bedrijf werd in 1990 door Van Jeveren opgericht.

    • Eva Smal
    • Carola Houtekamer