Twitteraars gaan aan de haal met toerismefilmpje

In Egypte zijn twitteraars aan de haal gegaan met een nieuwe campagne die het toerisme een impuls moet geven na jaren van politieke onrust en de recente aanslag op een Russisch vliegtuig, waarbij alle 224 inzittenden omkwamen. Het ministerie van Toerisme lanceerde vorige week onder de hashtag #thisisegypt een filmpje waarin toeristische trekpleisters voorbijkomen. Aan het eind van het filmpje wordt Egyptenaren gevraagd de wereld te laten weten hoe zij hun land zien. Die kans liet onder meer journalist Wael Eskandar zich niet ontgaan. Hij plaatste op Twitter: ‘Amr Nohan, drie jaar gevangenis voor een foto van [president] Sisi met Mickey Mouse-oren.’ Iemand anders twitterde: ‘#thisisegypt een plek waar je naar de gevangenis kunt gaan voor het schrijven van een roman.’ (NRC)