Russisch schip schiet op Turkse vissersboot

Een Russisch oorlogsschip heeft waarschuwingsschoten afgevuurd op een Turkse vissersboot in de Egeïsche Zee. Volgens de Russen waren de schoten bedoeld om een botsing te voorkomen. De Turkse boot was het Russische schip tot op 600 meter genaderd en zou na de schoten zijn omgekeerd. De kapitein van de Turkse boot zei echter dat hij niet door had dat hij werd beschoten. De Turkse militair attaché is op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gesommeerd vanwege het incident. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken waarschuwde vanochtend dat er een grens zit aan het geduld van Turkije na de „overdreven” Russische reactie. De spanningen tussen beide landen zijn toch al hoog sinds Turkije vorige maand een Russisch gevechtsvliegtuig neerschoot aan de grens met Syrië. (AP)