Verdachte aangehouden na vondst lichamen Lelystad

Zondagavond werden twee lichamen gevonden in het huis aan de Kinselmeerstraat.

De politie doet sinds zondag onderzoek in de woning in Lelystad. Foto Leroy Mulder / ANP

De politie heeft maandagochtend een man aangehouden, nadat zondagavond in een huis in Lelystad twee lichamen werden gevonden.

In de tussenwoning woonde een gezin met een moeder, haar vriend en haar tienerzoon en -dochter, schrijven lokale media. Volgens De Telegraaf zijn de lichamen van de moeder en dochter nu in de kruipruimte van hun woning aangetroffen. De krant meldt dat de vrouwen “gruwelijk” aan hun einde zouden zijn gekomen. De vriend van de moeder zou als verdachte zijn aangemerkt. De zoon van het gezin zou zijn ondergebracht bij zijn opa.

Eerder op zondag startte de politie al een zoekactie, waarbij onder meer een politiehelikopter werd ingezet. De zoekactie begon na de vermissing van drie mensen uit het huis aan de Kinselmeerstraat, onder wie de slachtoffers. De derde vermiste persoon was de man die nu is aangehouden.

    • Wouter van Dijke