'Britse eis uitkering migranten van tafel'

De eis van de Britten dat EU-werknemers pas na vier jaar in aanmerking komen voor sociale voorzieningen en belastingvoordeel, zou bij de onderhandelingen in Brussel over het Britse EU-lidmaatschap van tafel zijn. Dat meldden Britse zondagskranten. Het zou opmerkelijk zijn, omdat premier Cameron juist met het beperken van immigratie binnenlands moet scoren. Hij noemde het eerder „de kern” van zijn onderhandelingen. De verwachting is ook dat het referendum over dat lidmaatschap, dat vóór het einde van 2017 wordt gehouden, grotendeels over EU-migratie zal gaan. Zonder akkoord dat de toestroom van immigranten beperkt, maakt het Brexit-kamp, dat wil vertrekken uit de EU, meer kans te winnen. Donderdag praten regeringsleiders verder. In februari moet er een akkoord zijn. (NRC)