Twitteraars gaan aan de haal met promotiefilmpje voor toerisme

De campagne moet het Egyptische toerisme een impuls geven na jaren van politieke onrust.

Egypte’s ministerie van Toerisme lanceerde vorige week onder de hashtag #thisisegypt een filmpje waarin is te zien hoe men in Egypte piramides kan bezoeken. Screenshot YouTube / Egypt

In Egypte gaan twitteraars aan de haal met de nieuwe campagne die het Egyptische toerisme een impuls moet geven. De Egyptische minister van Toerisme lanceerde onder de #thisisegypt een filmpje waarop men de rijke diversiteit van het land kan zien. Maar sommige mensen op Twitter maken van de hashtag gebruik om de andere kant van het land te laten zien.

In het korte promotiefilmpje is te zien hoe men in Egypte piramides kan bezoeken, ballonvaarten kan maken en kan snorkelen. De presentator vraagt Egyptenaren aan het eind van het filmpje de wereld ook te laten weten hoe zij Egypte zien. Die kans liet onder meer journalist Wael Eskandar zich niet ontgaan. Hij plaatste op Twitter: “Amr Nohan, drie jaar gevangenis voor een foto van Sisi met Mickey Mouse-oren.”

Twitter avatar weskandar Wael Eskandar Amr Nohan, three year sentence for photo of Sisi with mickey mouse ears. #thisisegypt https://t.co/2HZOJKeelG

Iemand anders plaatste onder de hashtag: “#thisisegypt een plek waar je naar de gevangenis kunt gaan voor het schrijven van een roman.”

Twitter avatar forsoothsayer Shereen #thisisegypt a place where you can go to prison for writing a novel #ضد_محاكمة_الخيال

Ironische reacties

Naast de personen die met de hashtag de mensenrechten aan de kaak stellen, is er een groep die op ironische wijze Egypte in beeld brengt. Ze tonen bedelaars, slecht onderhouden wegen en hopen afval.

Toerisme

Egypte kan de toeristische impuls goed gebruiken na jaren van politieke onrust en de recente aanslag op een Russisch vliegtuig. Dat was afkomstig uit de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh en ontplofte op 31 oktober boven de Sinaï-woestijn. Alle 224 inzittenden kwamen om. Islamitische Staat stelde zich verantwoordelijk.

Bekijk hieronder het korte promotiefilmpje:

    • Maarten Back