Geld ophalen voor het Rode Kruis, vergaderen tot je erbij neervalt

Foto: ANP/Jerry Lampen

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Het wordt een week van vergaderingen en cijfers. Maandag komt het CBS met nieuwe cijfers over de internationale handel. Hoe staat het met de Nederlandse handelsbalans? Zat Rusland dit keer wél op onze tomaten te wachten?

Diezelfde dag maakt de OESO (Organisatie voor Europese Samenwerking en Ontwikkeling) kwartaalcijfers van het bruto nationaal product van alle G20 landen bekend. Staat Duitsland - binnen Europa - wederom een kwartaal on top?

2. Meer Europa: dinsdag vindt in het Europees Parlement een debat over de uitkomsten van de klimaattop in Parijs plaats. De top werd afgelopen vrijdag met één dag verlengd. We zijn benieuwd. Hoewel we altijd Bill nog hebben.

Waar we overigens ook benieuwd naar zijn: dinsdag spreekt Jeroen Dijsselbloem voor het eerst vanuit zijn functie als eurogroepvoorzitter in een plenair debat over de economische en sociale prioriteiten voor 2016. Let dus op je steenkolen-Engels Jeroen, je kunt er van alles mee verprutsen.

3. Woensdag is de laatste dag dat een openbaar bod op textiel- en kunstgrasfabrikant Ten Cate gedaan kan worden. Vorige week hield Ten Cate een aandeelhoudersvergadering, die geheel in het teken stond van ‘de overname’ door private equity-financier Gilde.

En ben je van plan te beleggen de komende maanden? Deze dag organiseert ING een online seminar, waarin twee experts hun visie geven over  het komende beleggingsjaar.

4. Alsof er nog niet genoeg vergaderd wordt: donderdag komen de ministers van financiën van de in de VN-veiligheidsraad vertegenwoordigde landen in New York bijeen om te overleggen over hoe terreurgroepen financieel te stoppen. Hoe IS en Al Qaeda hun geld verdienen? Zo.

5. Terug naar de cijfers, voor de allerlaatste keer. Vrijdag maakt het CBS nieuwe cijfers rondom het consumentenvertrouwen in Nederland bekend. December is natuurlijk de maand van de grote inkopen, maar wat verwacht de consument van 2016?

En om de boel tóch nog in kerststijl af te sluiten: vrijdag start de Serious Request actie van radio 3FM weer. Het glazen huis staat dit jaar in Heerlen, waar drie 3FM-DJ’s zich wederom op zullen sluiten om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Nederlandse Rode Kruis. Wat het Rode Kruis zoal met dat geld doet? Hier vind je een voorbeeld.

    • NRC Q