Weer

Nog altijd staat het sein voor winterweer op rood; het blijft zacht. De wind blijft namelijk vastzitten in de zuid- of zuidwesthoek.

De rest van de zaterdag wordt het weer bepaald door een warmtefront dat vanuit het zuidwesten komt opzetten. Uit de bewolking kan vooral vroeg in de avond ook wat regen vallen. Zondag trekt het front langzaam weg. In de zachte en vochtige lucht blijft het overdag grotendeels bewolkt. Plaatselijk valt nog wat lichte regen of motregen. Bij een meest matige zuidwestelijke wind wordt het 8 tot 10 graden.

Na het weekend neemt de kans op regen even af. We komen dan binnen de invloedssfeer van een hogedrukgebied. De kern trekt van Frankrijk in noordoostelijke richting. Dinsdag wordt het systeem over onder meer Polen en Zweden verwacht. De wind draait bij ons naar zuid of zuidoost. Dat is in koude sneeuwrijke winters vaak een koude windrichting. Maar nu gaat dat niet op. Er is boven het continent geen reservoir van koude lucht aanwezig. Ook maandag en dinsdag wordt het ’s middags een graad of 8.