Schietpartij Amsterdam lijkt ‘gerichte actie’

Twee mannen raakten zwaargewond nadat ze vrijdag werden beschoten voor een restaurant aan de Amstelveenseweg.

Bij een schietpartij aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zijn vrijdagavond twee mannen zwaargewond geraakt.
Bij een schietpartij aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zijn vrijdagavond twee mannen zwaargewond geraakt. Foto Michel van Bergen/ANP

De schietpartij voor een restaurant aan de Amstelveenseweg in Amsterdam waarbij vrijdagavond twee mannen zwaargewond raakten, lijkt een gerichte actie te zijn geweest. Dat stelt de Amsterdamse politie zaterdag. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo Politie zoekt beeldmateriaal en getuigen schietincident Amstelveenseweg https://t.co/CaWCMi4cCx #Amsterdam via @Politie

De schietpartij vond even voor half elf plaats nabij het Vondelpark. Volgens Het Parool gebeurde het incident voor de deur van het Italiaanse restaurant Scottadito. Een 23-jarige en een 28-jarige man zijn hierna met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de politie valt nog niet te zeggen of er gezocht wordt naar een of meerdere schutters. Een mogelijke dader zou na het incident het Vondelpark in zijn gevlucht. Daar wordt nu nog onderzoek uitgevoerd.

Het is momenteel ook nog onbekend of de slachtoffers bekenden zijn van de politie. De laatste tijd vinden er geregeld liquidaties plaats in Amsterdam.