Rabo zegt topsport vaarwel

Rabobank stopt na volgend jaar met het sponsoren van paardensport en wielrennen. De bank steekt nu nog geld in de hippische bond, de wielerbond en wielerteams voor vrouwen en talenten, maar verlengt die contracten niet. Naast de wieler- en de paardensport sponsort de Rabobank ook de hockeybond en de sportkoepel NOC*NSF. Met die twee organisaties is de bank in gesprek „over de toekomstige invulling van de sportsponsoring”. Het besluit om te stoppen met het sponsoren van het wielrennen en de paardensport komt twee dagen nadat Rabobank een nieuwe strategie aankondigde. De bank moet geld besparen en schrapt daarom nog eens 9.000 banen. Dat Rabo zich nu terugtrekt uit de topsport, houdt daarmee verband. De bank wil zich in de toekomst meer toeleggen op lokale sponsoring, zo meldde Rabo vrijdag. „We willen hiermee letterlijk nog dichterbij onze klanten komen”, zei Heleen Crielaard, verantwoordelijk voor sponsoring bij Rabo. (NRC, ANP))