Gewapende overval in ‘sterk beveiligde’ straat

Een gewapende overvaller heeft vrijdag in de meest beveiligde straat van Frankrijk naar schatting één miljoen euro aan juwelen buitgemaakt. Juwelier Chopard ligt tegenover het Élysée, het woon- en werkpaleis van de Franse president aan de Parijse Rue du Faubourg Saint-Honoré. De straat is sinds de terreuraanslagen van vorige maand gedeeltelijk afgezet, maar dat heeft de overvallers er niet van weerhouden op klaarlichte dag toe te slaan. Volgens radiozender Europe 1 zou de dader met een handwapen om 11 uur ’s ochtends het personeel bedreigd hebben. De politie weet nog niet of het wapen echt was. De dader moet „een zekere brutaliteit en lef” hebben gehad, zei een politiebron tegen Europe 1. In Parijs heerst nog altijd de noodtoestand om nieuwe terreurdaden te voorkomen. (NRC)