Lingerie-keten in handen van Carlyle

De van oorsprong Nederlandse lingerieketen Hunkemöller (300 miljoen euro omzet, ruim 4.000 werknemers) wisselt van eigenaar. De Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle koopt het van de huidige eigenaar, het Franse PAI Partners.

Hunkemöller is met ruim 700 filialen een van de grootste lingerieketens van Europa, en zit ook Saoedi-Arabië, Wit-Rusland en Panama. Binnenkort opent het bedrijf zijn eerste winkel in India.

Er waren meer potentiële kopers voor de keten. Eerder meldden bronnen volgens persbureau ANP nog dat een ander Amerikaans investeringsbedrijf, Sycamore Partners, in vergevorderde onderhandelingen zou zijn voor een overname.

PAI Partners was al een paar maanden op zoek naar een koper voor Hunkemöller. In 2010 kocht de Franse investeerder de lingerieketen die in 1886 werd opgericht voor 265 miljoen euro. Het bedrijf groeide snel na de overname van PAI Partners. Hoeveel Carlyle betaalt is onbekend.

Bestuursvoorzitter Philip Mountford van Hunkemöller zegt in het persbericht dat het bedrijf wil „profiteren van Carlyle’s mondiale netwerk en expertise in de detailhandel.” De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. (NRC)