Leger Burundi: 87 doden door aanvallen op legerbases

De aanvallen werden vrijdag uitgevoerd. Een dag later vielen opnieuw tientallen doden.

Kogelhulzen in Bujumbura.
Kogelhulzen in Bujumbura. Foto AP

Bij het geweld in Burundi zijn volgens het leger vrijdag 87 mensen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AP. Rebellen vielen drie kazernes aan en doodden daarbij volgens het leger onder anderen acht bewakers. 21 anderen zouden gewond geraakt zijn.

Veiligheidsdiensten hebben 45 mensen opgepakt, laat de legerwoordvoerder weten aan AP. Volgens inwoners van de hoofdstad werden huizen doorzocht. Er zouden mensen uit huizen gehaald zijn en zijn doodgeschoten, in sommige gevallen met hun handen achter hun rug gebonden.

Zaterdag zijn in de hoofdstad bij mogelijke vergeldingsacties van milities van president Pierre Nkurunziza mogelijk opnieuw tientallen doden gevallen. Een ooggetuige spreekt van genocide.