In beeld

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van december

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In december was dat 'Mijn beste foto van 2015'. De publieksprijs is gewonnen door Joost Lagerweij. De vakjurypijs gaat naar de inzending 'Another Beard' van German Villafane, waarvan de vakjury zegt: "Nostalgisch portret. Roken ziet er plots heel anders uit. Alles klopt. Je zou willen dat je de tijd kon terugdraaien." Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's November (Thema: Mijn stad - Mijn dorp), oktober (Sport) september (Stilleven), augustus ( Vakantie in Nederland), juli (Straatfotografie), juni (Natuur), mei (Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens). Uit de inzendingen van de NRC-Nikon Fotowedstrijd koos een vakjury maandelijks de favoriete foto. Lezers bepalen nu wie van de twaalf de jaarwinnaar wordt. Stemmen kan tot en met 22 december op foto.nrc.nl. Stemmers maken kans op een fotoboek.
De winnaar: German Villafane – Another Beard German Villafane
2. Zomerbriesje Els Baltjes
3. Reiny Bourgonje Reiny Bourgonje
4. Zondag Kimberley
5. Gemeentemuseum Den Haag Carla Vermeend
6. Springer Enkhuizen P.J. Feldberg
7. Tuin onderweg Bas Bogers
8. Hidden Frank Tauran
9. Melkweg op de Boschplaat Terschelling Hans Jellema
10. Herfst in Vogelperspectief Marco Donders
Winnaar publieksprijs: Flashback bij WO2-veteraan Joost Lagerweij