Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Human interest

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van december

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In december was dat 'Mijn beste foto van 2015'. De publieksprijs is gewonnen door Joost Lagerweij. De vakjurypijs gaat naar de inzending 'Another Beard' van German Villafane, waarvan de vakjury zegt: "Nostalgisch portret. Roken ziet er plots heel anders uit. Alles klopt. Je zou willen dat je de tijd kon terugdraaien." Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's November (Thema: Mijn stad - Mijn dorp), oktober (Sport) september (Stilleven), augustus ( Vakantie in Nederland), juli (Straatfotografie), juni (Natuur), mei (Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens). Uit de inzendingen van de NRC-Nikon Fotowedstrijd koos een vakjury maandelijks de favoriete foto. Lezers bepalen nu wie van de twaalf de jaarwinnaar wordt. Stemmen kan tot en met 22 december op foto.nrc.nl. Stemmers maken kans op een fotoboek.
De winnaar: German Villafane – Another Beard
German Villafane
2. Zomerbriesje
Els Baltjes
3. Reiny Bourgonje
Reiny Bourgonje
4. Zondag
Kimberley
5. Gemeentemuseum Den Haag
Carla Vermeend
6. Springer Enkhuizen
P.J. Feldberg
7. Tuin onderweg
Bas Bogers
8. Hidden
Frank Tauran
9. Melkweg op de Boschplaat Terschelling
Hans Jellema
10. Herfst in Vogelperspectief
Marco Donders
Winnaar publieksprijs: Flashback bij WO2-veteraan
Joost Lagerweij