IAAF geeft geschorste Russen een waslijst aan voorwaarden voor terugkeer

De Russische atletiekbond moet hard aan het werk om zijn atleten terug te krijgen op internationale toernooien. De internationale atletiekfederatie IAAF maakte vrijdag een lijst met voorwaarden bekend waaraan de geschorste Russen moeten voldoen. Onlangs bleek dat jarenlang systematisch doping is gebruikt. De Russische bond ARAF moet de banden verbreken met ‘vervuilde’ begeleiders en atleten. Alle sporters die de laatste vier jaar op topniveau hebben meegedaan, moeten worden ondervraagd, net als betrapte atleten. „Rusland moet laten zien dat het echt verandert op een hoop gebieden en moet (...) bewijzen dat de veranderingen permanent zijn”, zei IAAF-voorzitter Sebastian Coe. Atleten zullen moeten laten zien dat ze schoon zijn, met bewijzen dat ze minstens drie onaangekondigde controles buiten competitie hebben gehad in de zes maanden voor een internationaal toernooi. (NRC, ANP)