m/v van de week siegfried woldhek

De grens dicht voor moslims? De grens dicht voor Donald Trump, zult u bedoelen! Nou ja, de Britse grens dan. Ruim 300.000 Britten ondertekenden afgelopen week een petitie die het de Amerikaanse presidentskandidaat verbiedt nog voet op Britse bodem te zetten.

Immers, diezelfde Trump had op maandag opgeroepen de Amerikaanse grenzen te sluiten voor moslims. Dat kwam hem op veel kritiek te staan, niet alleen van de Democraten maar ook van zijn eigen Republikeinen. En van 300.000 Britten dus.

Stelt zo’n petitie iets voor? Ach,

telt-ie 100.000 handtekeningen, dan moet het Britse parlement zich er over buigen. Al heeft de Britse premier Cameron al laten weten Trump niet buiten te zullen houden.

Beetje jammer, want wij zagen het al voor ons: Donald Trump, woedend in de aankomsthal op Heathow. En maar roepen: ‘What the hell is going on?!’