‘Zoon Gaddafi ontvoerd in Libanon’

Hij zou inmiddels weer vrij zijn. Hannibal Gaddafi verscheen in een video op een Libische televisiezender.

Screenshot video Al Jadeed.

Hannibal Gaddafi, een zoon van de in 2011 gedode dictator van Libië Moammar Gaddafi, is in Libanon ontvoerd, meldden lokale media vrijdag. Een bron heeft inmiddels tegen persbureau AFP gezegd dat hij weer vrij is. Het is niet duidelijk hoe lang Hannibal Gaddafi, die getrouwd is met een Libanese, vastzat.

Hannibal Gaddafi verscheen vrijdagavond in een video die uitgezonden werd op de Arabische tv-zender Al Jadeed, waarin hij om informatie vraagt over de geestelijke Moussa al-Sadr, die al decennialang vermist is. De datum van de video kon nog niet direct vastgesteld worden.

Bekijk hier de video van Al Jadeed:

De Libanese politie heeft Hannibal Gaddafi weer bevrijd en zal hem ondervragen, zei een bron van de veiligheidsdiensten tegen AFP. Waar de ontvoering plaatsvond maakte de politiebron niet bekend.

Moussa al-Sadr

Al-Sadr was een geliefde geestelijk leider van de Libanese shi’ieten. Hij verdween samen met twee anderen tijdens een bezoek aan de Libische stad Tripoli in 1978. Moammar Gaddafi was toen de leider van Libië. Libanon houdt hem verantwoordelijk voor de verdwijning.

Na de val van zijn vader vluchtte Hannibal Gaddafi samen met andere familieleden uit Libië. Drie andere zoons zijn in de opstand tegen Gaddafi’s regime gedood. Hannibal woonde de laatste tijd in Oman en bezocht regelmatig zijn vrouw in Libanon.