Trump als Darth Vader: ‘Make the galaxy great again’

J.K. Rowling vergeleek hem al met Voldemort, de YouTubers van Auralnauts zien meer Darth Vader in hem.

Screenshot uit video op YouTube

Hij noemde Mexicanen al verkrachters en pleitte eerder deze week nog voor een compleet inreisverbod voor moslims - ook toeristen - totdat de VS “erachter zijn wat er aan de hand is”. Het is gemakkelijk Donald Trump vanwege zijn vele controversiële uitspraken te vergelijken met fictieve slechteriken. J.K. Rowling, auteur van de Harry Potterboeken, deed het bijvoorbeeld afgelopen week, door hem slechter dan Voldemort te noemen. De YouTubers van Auralnauts zien meer Darth Vader in hem.

Carson en Macy’s

Al is ‘Trump Vader’ niet zozeer een echte slechterik, maar meer megalomaan en incapabel. Auralnauts heeft bestaande Star Warsscènes gebruikt en zo geknipt en geplakt dat Darth Vader nu praat in Trump-soundbites. En dan de meer opmerkelijke en vaak incoherente.

Zo zijn voor een gesprek met prinses Leia uitspraken gebruikt die Trump deed over de biografie van medekandidaat Ben Carson, waarin hij hem citeert (“He said he went after his mother with a hammer. He wanted to hit her in the head.”). En de beroemde scène uit ‘The Empire Strikes Back’ waarin Darth Vader Luke Skywalker vertelt dat hij zijn vader is, wordt nu een wirwar van opmerkingen over warenhuis Macy’s en manchetknopen.

Je zou kunnen zeggen dat de mensen achter het filmpje twee van de meestbesproken dingen van het moment hebben samengevoegd. Trump blijft het tot verbazing van velen goed doen in de peilingen in Amerika - de controverse over zijn opmerkingen lijkt hem alleen maar te helpen - en volgende week komt de langverwachte nieuwe Star Warsfilm ‘The Force Awakens’ uit.