Drie aanhoudingen na vondst lijk bij Alkmaar

De politie heeft drie verdachten aangehouden en er wordt uitgegaan van een misdrijf.

Het profiel van een politieagent.
Het profiel van een politieagent. Evert Elzinga / ANP

Het stoffelijk overschot van een man is vrijdagochtend gevonden in recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar. Er zijn vervolgens drie verdachten aangehouden. Hun betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht, meldt de politie. De man is vermoedelijk om het leven gekomen door een misdrijf.

De politie kreeg vrijdagochtend een melding van een verdachte situatie in Alkmaar. Een man zou in een busje geladen worden. Later werd dit busje rijdend aangetroffen op de snelweg, waarna de bestuurder is aangehouden. In de straat in Alkmaar waar de verdachte situatie was gesignaleerd zijn nog twee verdachten aangehouden.

De betrokkenheid van het drietal bij de aangetroffen dode man wordt onderzocht. De verdachten zitten vast.