Hof bevestigt verbanning Real Madrid uit de Spaanse beker

De club stelde een geschorste speler op. Een beroep tegen de uitsluiting werd afgewezen.

Denis Gerisjev in het duel tegen Cádiz.
Denis Gerisjev in het duel tegen Cádiz. Foto Cristina Quicler / AFP

Een ultieme poging van Real Madrid om niet uit de Copa del Rey gezet te worden, heeft niks opgeleverd. Het Spaanse disciplinair comité voor sport (TAD) wees vrijdagmiddag een beroep tegen de uitsluiting die vorige week door de voetbalbond werd uitgesproken af, meldt Reuters.

Het opstellen van de Rus Denis Gerisjev in de bekerwedstrijd tegen Cádiz, heeft daarmee grote gevolgen voor Real Madrid. Gerisjev was door een schorsing die hij eind vorig seizoen opliep bij zijn toenmalige club Villareal niet speelgerechtigd. Maar dat was Real Madrid ontgaan. En dus stond de speler vorige week gewoon in de basis, in de met 3-1 gewonnen wedstrijd waarin Gerisjev de openingstreffer scoorde. De return had volgende week gespeeld moeten worden.

Beroep

Volgens Real is zowel de speler zelf als de club nooit op de hoogte gesteld van de schorsing. Maar van die argumentatie wilden de voetbalbond en het TAD uiteindelijk niets weten.

De Nederlandse amateurclub Kozakken Boys overkwam vorige maand iets soortgelijks. In het bekerduel tegen HBS stelde de Werkendamse club een geschorste speler op. De burgerrechter draaide uiteindelijk een besluit van de KNVB terug om de club uit het bekertoernooi te halen.