Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Kerstcadeau: Stromae geeft concert gratis weg op YouTube

Op YouTube plaatste de populaire 30-jarige Belgische zanger een registratie van het bijna twee uur durend concert dat hij 28 september gaf in het Bell Center in Montreal.

Stromae heeft zijn fans een kerstcadeau gegeven. Op YouTube plaatste de populaire 30-jarige Belgische zanger een registratie van het bijna twee uur durende concert dat hij op 28 september gaf in het Bell Center in Montreal. Binnen 36 uur is het optreden al ruim een kwart miljoen keer bekeken.

Stromae brengt de songs van zijn succesalbum Racine Carrée. Duidelijk wordt waarom hij ook als Franstalige zanger succes heeft in Noord-Amerika. Niet vaak zie je artiesten zo zelfverzekerd en met zoveel uitstraling op een podium staan.

Stromae’s optreden is surrealistisch en origineel. Kijk maar naar zijn met bolhoedjes uitgeruste bandleden. Geniet van zijn bijna surrealistisch dansjes. En onderga het formidabele lichtdecor: als een wajangpop danst Stromae soms met de animaties op het scherm. Twee uur topvermaak. Het concert is tegelijkertijd ook op dvd uitgebracht.