Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Hunkemöller van Franse in Amerikaanse handen

Investeerder The Carlyle Group koopt de Nederlandse lingerieketen voor een onbekend bedrag.

Foto Remko de Waal / ANP

De van oorsprong Nederlandse lingerieketen Hunkemöller wisselt van eigenaar. De Amerikaanse investeerder The Carlyle Group koopt het, meldt de oude eigenaar PAI Partners.

Wel moet de overname nog goedgekeurd worden door de betreffende mededingingsautoriteiten. De bedrijven verwachten de overname definitief af te ronden in het eerste kwartaal van 2016.

CEO Philip Mountford van Hunkemöller is blij met de overname:

“Samen met The Carlyle Group zullen we verder gaan met het versterken van onze strategische visie en de groei van onze zaken, waarbij we profiteren van Carlyle’s mondiale netwerk, uitgebreide ervaring en expertise in de detailhandel.”

Etalage

Ook algemeen directeur Marco De Benedetti van The Carlyle Europe Partners spreekt zijn tevredenheid over de aankoop uit: “We bewonderen Hunkemöller al lange tijd. We hebben het op een indrukwekkende manier zien groeien van een retailer met wortels in de Benelux naar een groot Europees lingeriemerk dat actief is via meerdere verkoopkanalen.”

PAI Partners was al een paar maanden op zoek naar een koper voor Hunkemöller. In 2010 kocht de Franse investeerder de lingerieketen die in 1886 werd opgericht, voor 265 miljoen euro. Het bedrijf groeide snel na de overname van PAI Partners. Inmiddels heeft Hunkemöller ruim 700 filialen over de hele wereld. Hoeveel The Carlyle Group betaalt is onbekend.