Wilders mag toch nog getuigen horen in discriminatiezaak

Geert Wilders heeft van de Haagse rechtbank alsnog toestemming gekregen om een aantal getuigen te horen in de strafzaak die tegen hem loopt wegens discriminatie van Marokkanen. In oktober klaagde de PVV-leider nog over een „oneerlijk proces” omdat de rechter-commissaris zijn verzoek om zo’n 40 getuigen te horen had afgewezen. Wilders is tegen dat besluit in beroep gegaan en de raadkamer van de rechtbank heeft zijn bezwaren deels gehonoreerd. In het belang van het onderzoek dat achter gesloten deuren zal plaatsvinden, wil de rechtbank niet zeggen welke onderzoeken nu nog worden verricht. Wilders wil onder meer bewindslieden horen. Hij wil ook onderzoek naar de aangiftes tegen hem. Advocaat Geert-Jan Knoops geeft geen commentaar. (NRC)