Hoverboards in de ban in het vliegtuig

Luchtvaartmaatschappijen zitten in hun maag met een populaire gadget van dit moment: het hoverboard. Het is een miniscooter annex skateboard op twee wielen, waarop je moet blijven balanceren.

Veel hoverboards blijken brandgevaarlijk als ze gebruikt worden. Vandaar dat IATA, de International Air Transport Association, adviseert dat passagiers hun hoverboards niet los meenemen maar tijdens de vlucht opbergen in de bagagerekken.

Er zijn gevallen bekend waarbij hoverboards, die werken op batterijen, tijdens de rit spontaan in brand vliegen. Britse onderzoekers onderzochten 17.000 hoverboards en concludeerden dat 88 procent onveilig was, met een verhoogd risico op oververhitting, explosie of brandgevaar. In Nederland is het gebruik van hoverboards op de openbare weg verboden – ook op de stoep dus. De overheid noemt het een zelfrijdende tweewieler, zonder stoel of zitting. (Reuters)