Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Omar

(Hany Abu-Assad, 2013). De opening van Omar laat een achtervolging met de Israëlische scheidingsmuur als middelpunt zien. De jonge Palestijnse bakker Omar is verliefd op het zusje van zijn beste vriend en een man tussen twee werelden: die van het jong en verliefd zijn, en die van kwajongensgedrag en idealisme die samenhangen met de politieke situatie in zijn land.

Als Omar na een aanslag op een Israëlische militair wordt opgepakt, valt hij in handen van de geheime dienst waardoor zijn vrienden hem nooit meer helemaal kunnen vertrouwen.