Sporttribunaal handhaaft schorsing UEFA-topman Platini

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van Michel Platini gehandhaafd. De UEFA-voorzitter vocht bij die instantie zijn voorlopige schorsing van negentig dagen aan. Hij werd geschorst vanwege de omstreden betaling van 1,8 miljoen euro afkomstig van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De schorsing loopt tot 5 januari. Het CAS bepaalde wel dat wereldvoetbalbond FIFA zijn schorsing niet mag verlengen. Na zijn schorsing kan Platini zich alsnog verkiesbaar stellen, maar de kans is aanzienlijk dat de ethische commissie van de FIFA hem alsnog niet toelaat tot de verkiezing vanwege zijn betrokkenheid bij corruptie. Op 16 en 18 december moeten Blatter en Platini zich verantwoorden bij diezelfde commissie, die voorgesteld heeft om beiden levenslang te schorsen. (NRC)