Youp van ’t Hek onwel tijdens voorstelling

De cabaretier deelde na een kwartier mee dat hij zich niet goed voelde.

Foto ANP/KIPPA/KOEN VAN WEEL

Cabaretier en NRC-columnist Youp van ’t Hek is donderdag onwel geworden tijdens een voorstelling in Papendrecht. Hij was een kwartier bezig met zijn optreden, toen hij het publiek vertelde dat hij zich niet goed voelde.

Van ’t Hek stelde voor om de voorstelling tien minuten te onderbreken, zegt directeur Erik Groeneweg van theater De Willem. “Er waren twee artsen in de zaal aanwezig, die hebben hem onderzocht.” Niets ernstigs, concludeerden die, maar verder spelen ging niet. “Hij heeft uiteindelijk te voet het theater verlaten.”

Het is niet bekend waardoor Van ’t Hek onwel is geworden. De cabaretier was in Papendrecht voor een try-out van zijn nieuwe voorstelling Licht. Of een voorstelling doorgaat die voor vrijdag in hetzelfde theater gepland staat, is nog niet bekend. Wel zal de voorstelling van donderdagavond op een ander moment worden ingehaald.

Twitter avatar youpvanthek youp Gaat voorlopig weer goed.
Sorry Papendrecht!
Haal het zeker in!
    • door onze redacteuren