Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Beroep SVB in zaak over hoge AOW-leeftijd

De SVB, uitvoerder van volksverzekeringen, is het er niet mee eens dat een vrouw die bezwaar maakte tegen verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar, gelijk heeft gekregen van de rechter. De SVB gaat in beroep tegen de uitspraak. Een rechter in Leeuwarden oordeelde onlangs dat de vrouw toch op haar 65ste recht heeft op AOW, omdat ze anders te maken krijgt met een groot inkomensgat – waarop ze niet kon anticiperen. De 59-jarige vrouw lijdt aan chronische aandoeningen en heeft al lang geen werk meer. De Kamer wil opheldering van staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken, PvdA). (ANP)