Opinie

    • Frits Abrahams

Reaguursels

Voor een kijkje in het onderlichaam van Nederland zijn de reacties (‘reaguursels’) op de site van GeenStijl nog steeds uitermate geschikt. Journalisten, sociologen en historici van Nederland, vergeet niet uw thermometer tussen deze billen te steken als u de gevoelstemperatuur onder een deel van de bevolking wilt peilen.

Deze week besloot ik alle 182 reacties te lezen op het nieuwtje over het Statenlid Marjolein Faber van de PVV-Gelderland. Mevrouw Faber had, zoals collega Marcel van Roosmalen gisteren beschreef, een initiatief getorpedeerd om vrouwelijke Syrische vluchtelingen in een ouderenzorgcentrum in Nijmegen onder toezicht voor elkaar te laten koken. Het initiatief kwam van locatiemanager en D66-raadslid Grete Visser en zorggroepadviseur Gerdien van den Bogerd. Het koken zou ’s avonds gebeuren zodat de bewoners er geen last van hadden.

Onschuldiger kan het niet, zou je zeggen, maar dat is een onderschatting van die benepen mengeling van onverdraagzaamheid en paranoia in radicaal rechtse kringen. Een representatieve greep – slechts een enkeling dacht positiever over het initiatief.

„Ja maar, het voelt zo goed om die bruine mensen te helpen.”

„De schande van de natie tegenover de ouderen. Buiten het financieel uitkleden worden ze hier ook nog eens als experiment gebruikt.”

„Nog even en ik ga oproepen tot gewapend verzet.”

„Goedmensigheid begint inmiddels erg op een psychische afwijking te lijken.”

„Laat onze oudjes met rust stelletje landverradende multikulti debielen! Jullie weten echt niet van ophouden hè? Krijgen onze bejaarden nu soms ook halalvoedsel door hun strot geduwd?”

„Grete is naast D66-lid ook in de overgang. Hou die maar eens tegen.”

„Wacht maar tot ze met zijn allen bungelen in het Binnenhof, de meest linkse hangen we het hoogst!”

„Gewoon even wat experimenten met onze ouderen en zwaksten in de samenleving door deze obersturmfühurinnen, omdat ze dan zo’n lekker gevoel in hun gutmensch zijn in hun onderlijf krijgen.”

„Ik vraag me weleens af wanneer het volk in echte opstand komt tegen dit soort misstanden en de straat op gaat. (….) Miljarden naar vluchtelingen en Griekenland. Schandalig.”

„Ze dopen heel Nederland om tot AZC…”

„Linkse wijven verplicht naar de Sahara op stage…heb je er nooit meer last van.”

„Hmmm, ik zou wel de snelkookpannen weghalen. Niet omdat ik denk dat ze ooit gebruikt worden. Maar zekerheid voor alles.”

„Ja, en wat je dan krijgt met al die viriele asielzoekers met grote ballen en een volle zak, in combinatie met die oudjes…”

„Echt gestoord. Net als zoveel in dit land. (…) Wanneer fikken we de Tweede Kamer eens af?”

„Laten ze eerst maar eens hun gedeelde toiletten zelf schoonhouden, maar daar voelen ze zich te goed voor.”

„Bovendien zie ik de hygiëne niet gewaarborgd. En wat is de mentaliteit van deze asielzoekers? Toch vooral gericht op het profiteren (sorry).”

„Wel mooi, samen koken met de vluchtelingen. Zie je tien verbaasde Syrische mannen die nog nooit een keuken hebben gezien een eitje bakken. Prachtig initiatief!”

Ad infinitum.

    • Frits Abrahams