Islamitische rap promoot vredelievende islam

Moslimhaat lijkt een steeds groter draagvlak te vinden. Wat doe je hieraan? Rapmuziek maken natuurlijk!

Screenshot videoclip Deen - 'Muslim Man'. Screenshot videoclip Deen - 'Muslim Man'.

Is iedere moslim een terrorist? Geert Wilders denkt het en door alle dodelijke voorvallen dit jaar wordt deze vraag steeds vaker gesteld. De aanval op Charlie Hebdo begin januari, de slachtpartij op het Tunesische strand in juni en de recente aanslagen in Parijs, allemaal opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

De weerstand tegen moslims wordt groter en steeds meer moslims hebben er genoeg van. Enkele dagen voor de aanslagen in Parijs deelde het Canadese rapduo Deen Squad het lied “Muslim Man”. In de muziekvideo rappen de mannen dat ze geen terroristen zijn, enkel gewone moslims die alledaagse dingen doen, zoals rondrijden op een segway in een traditionele djellaba. Bekijk hieronder de clip:

Het duo wilt met de video het eind markeren van alle stereotypes tegen moslims. Op sociale media kwam het al snel tot leven. De #notaterrorist en #muslimsarenoterrorists werden in het leven geroepen.

Talk Islam

Ook de Facebook-pagina Talk Islam maakte een muziekvideo om duidelijk te maken dat islam niet vijandig hoort te zijn. Aan de hand van Koranverzen legt een zanger in ‘Nothing to do with my Prophet’ uit dat het geloof juist vredelievend geïnterpreteerd moet worden:

NOTHING TO DO WITH MY PROPHET

NOTHING TO DO WITH MY PROPHET.It's time to take back our Prophet from those who have disgraced his message. Share the video to show what Islam is really all about.

Posted by Talk Islam on Thursday, November 26, 2015

En zijn echt alle moslims terroristen? Nou, nee. Uit cijfers van Interpol blijkt dat minder dan twee procent van alle terroristische aanslagen in de laatste vijf jaar door moslims gepleegd zijn.

    • Laura van der Reijden