Giel maakt einde aan live-optreden MainStreet

“Oké, jongens, ik ga nu echt ingrijpen.” Een live-optreden van de boyband MainStreet op 3FM liep niet zoals gehoopt.

MainStreet op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Edison Pop-prijzen. Foto: Sander Koning / ANP

Ze kwamen een gezellige medley zingen, de vier jongens van de Nederlandse boyband MainStreet. Maar hun optreden vanochtend bij de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM ging niet zoals gepland.

Twitter avatar giel3fm giel3fm Ze zijn binnen! 😉 @TweetMainStreet hoor je vanaf 8 uur LIVE! Luister je mee? #ochtendshow #3FM #maniacs @hallielama https://t.co/tMiXxqInNF

De jongens zongen zó vals, dat Giel hun optreden halverwege afkapte. “Ik ga nu echt ingrijpen”, zei hij. “Het was gewoon niet goed, jongens.” Het veroorzaakt een ongemakkelijk moment in de radio-uitzending. Giel bedankte de jongens voor het samenstellen van de medley en zei: “Ik weet ook dat het jullie eigen repertoire niet is en jullie zijn nog jong. Maar ik doe dit voor jullie eigen bestwil.”

https://youtu.be/LW2LUc5Ddtc

Na de uitzending reageerden de jongens van de band tegenover NOS. “Het komt natuurlijk wel hard binnen”, zei bandlid Daan Zwierink. “Nu moeten we doorgaan”. Nils Käller beaamde dat MainStreet zelf ook kritisch moet zijn.

“We moeten zelf thuis alle beelden bekijken en goed luisteren wat er allemaal fout ging, dat dan weer omzetten in de volgende keer, dat het dan wel goed gaat.”

Giel zei na de uitzending dat hij de jongens ook de medley wel af had kunnen laten maken, maar dat hij tijdens de uitzending besloot dat het voor zowel de band als de luisteraars beter was om het optreden te stoppen.

MainStreet deed in 2012 mee aan het Junior Songfestival en heeft een trouwe schare fans, die zichzelf Mainiacs noemen. Hun eerste album, Breaking the Rules, kwam binnen op de eerste plaats in de hitlijsten.

Giel heeft één keer eerder een optreden afgebroken in zijn show. In 2010 had hij rapper Darryl te gast, maar deze mocht zijn optreden niet afmaken omdat Giel het te slecht vond. Ook vond de discjockey het een probleem dat het woord ‘godverdomme’ in zijn nummer voorkwam.

    • Wouter van Dijke