Benzema verbannen uit Franse voetbalelftal

De aanvaller is niet welkom tot de afpersingszaak die tegen hem loopt is afgerond.

Karim Benzema vlak na een doelpunt in een oefeninterland, twee maanden geleden. Foto Sebastien Nogier

Karim Benzema mag niet meer uitkomen in het Franse nationale voetbalelftal totdat zijn afpersingszaak is afgerond. De Franse voetbalbond heeft de aanvaller van Real Madrid donderdag verbannen uit het team, zo meldt persbureau Reuters. De 27-jarige speler zou zijn landgenoot Mathieu Valbuena hebben afgeperst met een seksvideo.

Tegen Benzema loopt sinds vorige maand een zaak vanwege het incident met Valbuena dat op 5 oktober plaatsvond. Tijdens een trainingskamp bracht de aanvaller toen een uitgelekte seksvideo van zijn teamgenoot ter sprake. Die moest 150.000 euro betalen om te voorkomen dat de video openbaar zou worden, zo was het dreigement.

Tegelijkertijd werd Valbuena, die speelt voor Olympique Lyon, ook gechanteerd door drie mannen. Naar die afpersing doet de Franse politie al sinds juli onderzoek. Zo lang het onderzoek naar Benzema loopt, mag de aanvaller van Real Madrid geen contact hebben met Valbuena of andere betrokkenen in de zaak.

Benzema liet donderdagavond via Twitter weten begrip te hebben voor het besluit van de Franse voetbalbond.

Twitter avatar Benzema Karim Benzema Je respecte la décision et ai confiance en notre président Noël Le Graët @FFF @equipedefrance

Vrijgesproken in zedenzaak

Karim Benzema werd eerder ook al in verband gebracht met een zedendelict. Hij en landgenoot Franck Ribéry zouden seks hebben gehad te hebben met een minderjarige prostituee. Het tweetal werd echter vrijgesproken omdat niet kon worden aangetoond dat ze wisten dat het meisje minderjarig was.

De uit Lyon afkomstige Benzema speelde in zijn loopbaan 81 keer voor Les Bleus. In die wedstrijden trof hij 27 keer doel. Volgende zomer wordt in Frankrijk het Europees kampioenschap voetbal gespeeld.

    • Joost Pijpker