‘We krijgen hier al meteen veel verantwoordelijkheid’

Caroline Massart

Accenture, nr 1 Beste Werkgevers 2015

Caroline Massart (24), junior consultant bij Accenture Strategy

‘Voor mijn eerste baan was ik op zoek naar een werkgever die uitdaging en afwisseling bood. Dat heb ik bij Accenture ruimschoots gevonden. In een jaar heb ik drie projecten gedaan bij twee opdrachtgevers. We krijgen al meteen veel verantwoordelijkheid dus ik leer veel tijdens het werk. Dit bedrijf daagt mij steeds uit om optimaal te functioneren. Ik heb een aantal inhoudelijke trainingen gedaan en ik zit nu middenin het Fit@Work-programma. Honderd dagen lang volg ik workshops en krijg ik coaching om te werken aan mijn mentale en fysieke gezondheid. Doordat ik zo druk ben met het werk, vergeet ik soms stil te staan bij wat ik goed kan en welke kant ik op wil. Daarvoor heb ik de training ‘Put your talent in the spotlight’ gevolgd. Wat ik vooral heb geleerd is dat je zelf je kansen moet grijpen. Als ik iets wil, kan ik gewoon op de desbetreffende manager afstappen en mijn wensen kenbaar maken. Na de training ben ik bijvoorbeeld naar een senior manager gegaan om te vragen of hij mijn mentor wil worden. Ik denk dat ik op persoonlijk vlak nog veel van hem kan leren.”

Het onderzoek over Accenture:

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Accenture de werkgever die er het beste in slaagt een goed werkklimaat te combineren met een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. De 2.700 medewerkers die in Nederland bij de consultancy-organisatie werken, beseffen dat ze bofkonten zijn: 96 procent is er trots op om bij deze organisatie te werken. De consultants zijn vooral tevreden over de kansen die ze krijgen om te leren en zich te ontwikkelen. Elke medewerker krijgt een trainingsbudget dat naar eigen inzicht is samengesteld en wordt gestimuleerd om zelf zijn baan vorm te geven, onder andere via een Carrière Marktplaats en persoonlijke coaching. Veel tijd kost het allemaal wel: meer dan de helft van de consultants maakt regelmatig meer uren dan de formele werktijd.