Voor wie echt professionele selfies wil

De huis-tuin-en-keukenfotograaf kan waarschijnlijk prima overweg met de camera die je smartphone heeft. Een beetje ambitieuze selfiemaker download daarbij nog wat specifieke camera-apps en knoeit wat met filters, en voilà: voldoet allemaal prima. Maar voor wie de boel wat professioneler wil aanpakken, zijn er de laatste jaren steeds meer opzetstukken voor de smartphone uitgebracht. Lenzen die je erop kunt schroeven, of – zoals in deze succesvolle Kickstartercampagne – een lichtmeter. De ‘Lumu Power’ is een klein, wit bolletje dat onder andere de temperatuur van de kleuren op je foto meet, evenals de witbalans en de exposure. Het is tevens een flitser en kleurenversterker. Het witte bolletje klik je op je telefoon, in een bijbehorende app lees je de gegevens af. De Lumu Power is helaas wel alleen voor de iPhone verkrijgbaar. Met 230 euro ontzettend duur voor zo’n kleine gadget, maar ondanks de prijs is-ie heel populair. Als je ’m nu nog gaat bestellen, heb je ’m ongeveer in juni in huis.