Barbra Streisand maakt biopic over Catharina de Grote

Barbra Streisand gaat een film regisseren over de Russische tsarina Catharina de Grote (1729-1796). Dat meldt The Hollywood Reporter. Streisand regisseerde voor het laatst een speelfilm in 1996: The Mirror Has Two Faces. De biopic zou de nadruk leggen op de jonge jaren van de latere monarch, haar ongelukkige huwelijk en haar machinaties om een plaats op de troon te verwerven.

Het scenario is geschreven door Kristina Lauren Anderson en haalde vorig jaar de Black List: de jaarlijkse uitverkiezing van beste niet-verfilmde scenario’s. Producent is Gil Netter, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor Life of Pi en Water for Elephants. Streisand regisseerde in het verleden ook nog de films Yentl (1983) en The Prince of Tides (1991) waarin ze tevens zelf te zien was.