Please, Don’t Touch Anything laat je hersenen kraken van genot

Het spel Please, Don’t Touch Anything is zo spannend dat je er kippenvel van krijgt. Futurama: Game of Drones werd juist met veel bombarie aankondigt, maar blijkt een spel à la Candy Crush. Alsof er daar niet al genoeg van zijn.

Please, Don’t Touch Anything is een spel waarvan er maar weinig zijn. Het verhaal is even minimalistisch als dat het vreemd is. Je kruipt in de rol van een werknemer die even het werk moet overnemen van een collega die naar het toilet gaat. Het enige wat je ziet is een grijze doos met daarop een rode knop. Voor je hangt een beeldscherm waarop een stad te zien is. Je collega laat je achter met een dringende boodschap: raak niets aan. Natuurlijk kun je jezelf niet bedwingen. Please, Don’t Touch Anything nodigt je juist uit om stout en rebels te zijn. Wat volgt na het indrukken van die gevaarlijk uitziende knop is een aaneenschakeling van vreemde gebeurtenissen. Na elke reeks aan handelingen begin je opnieuw met andere aanwijzingen om verder te komen. Please, Don’t Touch Anything is een game voor liefhebbers van complexe puzzels. De spanning bezorgt je kippenvel en je hersenen zullen kraken van genot. Meer zeggen over dit spel van ontwikkelaar BulkyPix bederft de pret, maar je zult niet teleurgesteld worden nadat je 5 euro neerlegt voor deze app.