Arriva wint concessie Zuidoost-Friesland

Vervoersbedrijf Arriva neemt het busvervoer in Zuidoost-Friesland over van NS-dochter Qbuzz. Arriva blijft ook de vervoerder op Ameland, Terschelling en Vlieland. De provincie Fryslân heeft de samengevoegde concessie gegund aan Arriva. De concessie geldt voor vier jaar vanaf januari 2017 en heeft een totale contractwaarde van circa 90 miljoen euro (provinciale subsidie en kaartverkoop). Ook Connexxion en EBS deden mee aan de aanbesteding. Arriva, een dochterbedrijf van Deutsche Bahn, verzorgt ook het busvervoer in Noord- en Zuidwest-Frieland en de regionale treindiensten in Friesland en Groningen. Op de Wadden gaat Arriva rijden met nieuwe elektrische bussen. Alle bussen worden uitgevoerd in de regionale huisstijl. Alle bussen, inclusief de buurt- en belbussen, hebben gratis wifi (4G) en USB-oplaadpunten bij elke zitplaats. (NRC)