Niet meer dan een puzzelspel à la Candy Crush

Futurama: Game of Drones werd eind november zonder veel heisa gelanceerd voor Android-apparaten en iPad. Waarom er lange tijd zo geheimzinnig over werd gedaan, is bij het opstarten meteen duidelijk: het is totaal niet wat fans hadden verwacht. Die dachten eenzelfde spel te krijgen als het fantastische Sim City-achtige The Simpsons: Tapped Out. Of in ieder geval iets met strategie en oorlog, aangezien de titel verwijst naar de bloederige HBO-serie Game of Thrones. Maar dit is een puzzelspel à la Candy Crush. Alsof er daar niet al genoeg van zijn. Gelukkig is-ie niet zo mierzoet – je moet bezorgdrones groeperen om de hexagonale speelvelden leeg te krijgen. Gaandeweg komt er meer variatie in de game – pizzadozen naar de bodem van het scherm krijgen etc. Het verhaal van Futurama: Game of Drones wordt verteld door middel van strips en ademt daardoor dezelfde sfeer als de tekenfilmserie: satire met een zacht randje van slapstick en zwartgallige humor. Je moet wel heel erg van personages Fry en Bender houden om je aandacht bij Futurama: Game of Drones te houden.

    • Hans Klis