Een kamer voor de laagste prijs

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: goedkope hotelkamers boeken.

Bedrijf: bidroom.com Oprichter: Michael Ros (33), Casper Knieriem (40) Medewerkers: 7

Er is altijd die ene vriend die vakanties goed voor elkaar heeft: een chique vijfsterrenhotel op een toplocatie in het centrum, gratis ontbijt, en ook nog een upgrade. Ook een keer meemaken? De start-up Bidroom wil je helpen aan de goedkoopste hoteldeals.

Wat is het?

Een boekingsite voor hotels. Je zoekt op locatie, kiest een hotel, betaalt via creditcard. Tot zover niets anders dan bij de grote sites – Booking, Expedia, Hotels.com of Agoda. Het verschil zit ’m in de prijs: hotels betalen aan de bekende sites commissie. Dat varieert per hotel, maar ligt vaak boven de 10 procent. Bidroom laat hotels slechts 2 procent commissie betalen. Daarom zijn ze bereid de klant (jij en ik) korting te geven.

Claimt niet elke site dat ze de laagste prijs hebben?

Ja. Maar op bidroom zie je wat je daadwerkelijk betaalt op de andere sites. Je krijgt minimaal 5 procent korting op de goedkoopste deal die Bidroom online vindt.

Hoe kan dat als een andere site al ‘laagsteprijsgarantie’ biedt?

Soms hebben bookingsites met het hotel afgesproken dat zij de allerlaagste prijs mogen bieden: er mag dan geen andere openbare site zijn die de kamer goedkoper aanbiedt. Bidroom omzeilt deze regels door gebruikers te verplichten in te loggen. Dan gelden de prijzen niet langer als ‘openbaar’, en mogen ze lagere prijzen aanbieden dan hun concurrenten.

Hoe betalen ze dat?

Bidroom is pas twee jaar geleden opgericht en heeft weinig personeel en tussenlagen. Ook nog geen app trouwens, maar daar wordt aan gewerkt. Ze hebben nu zo’n achtduizend (vooral Europese) hotels in het bestand.