2Doc: Strohalm NPO 2, 23.00-23.55u.

Mensen die worstelen met suïcidale gedachten kunnen anoniem hulp zoeken bij de website van de stichting 113online of bellen met de hulplijn, 0900-0113. Er heerst vaak nog een taboe op zelfmoord, terwijl praten heel veel kan betekenen. De medewerkers van de stichting zijn beschikbaar via chat, mail of telefoon. In de documentaire Strohalm (HUMAN) zijn vrijwilligers te zien die worden voorbereid op het werk bij de hulplijn. Verder vertellen vier mensen die gedachten over zelfmoord hebben hun verhaal: Sylvia (18), Anna (31), Inger (38) en Erik (41) vertellen open over hun gevoelens. Regisseur Lian Priemus kwam op het idee voor de film na een gesprek met een vriend die aangaf dat hij vaak aan zelfmoord denkt. Dat kwam voor haar als een grote verassing. Het is erg lastig om over het onderwerp te beginnen. Inger heeft twee kinderen, een man, werk en leuke vrienden. Ze zegt dat mensen kunnen denken dat ze alles heeft en dat ze dus tevreden moet zijn met haar leven. „Maar dat ben ik dus niet. Ik denk ook dat heel veel mensen absoluut niet weten wat er in mijn hoofd omgaat.”