De Thuiskok: Koken met Sambuca: mosselen

Illustratie Jet Peters

De Italiaanse anijslikeur Sambuca (40 procent) geniet grote bekendheid onder de jongere generatie als dat ene shotje dat naar anijs smaakt. Wij mengen hem vandaag door mosselen, die over het algemeen probleemloos worden bereid met dranken als wijn en bier.

Een alternatief als ouzo, pastis, pernod of raki gebruiken kan natuurlijk ook. Elk land heeft zo zijn voorkeur, en u vast ook. Wie het gerecht wil aanvullen met groente kan voor venkel kiezen. Dat gaat prima samen met de anijssmaak van de roomsaus.

Doe boter, ui en knoflook in de pan en fruit kort aan. Voeg de mosselen, witte wijn en zout en peper toe. Kook de mosselen onder af en toe roeren tot ze opengaan. Gooi de mosselen die gesloten blijven weg. Voeg de slagroom toe, laat 30 seconden koken en voeg de sambuca en peterselie toe. Laat nog 1 minuut zachtjes sudderen en serveer.

Sam de Voogt

    • Sam de Voogt