Albumcovers worden interactieve pareltjes

Muzieklabel Because maakt voor tiende verjaardag ‘Because Recollection’

Screenshot Because Recollection

Het Franse muzieklabel Because bestaat tien jaar en heeft een indrukwekkende site gemaakt om dat te vieren. Het label van artiesten als Justice, London Grammar en Metronomy heeft de beste albums gekozen die het in het afgelopen decennium heeft uitgebracht. Het artwork van die albums is omgetoverd tot een interactieve muziekervaring.

In de Because Recollection laat je robots zingen en palmbomen groeien, of je ontdekt een nummer tussen een paar borsten achter een rits. Vaak kun je met je muis en toetsenbord de muziek beïnvloeden. Door de spatiebalk een tijdje vast te houden ga je door naar het volgende nummer, dat weer op een unieke manier wordt gepresenteerd. In totaal zijn er zo twintig artiesten te verkennen.

Because is in 2005 opgericht in Parijs door Emmanuel de Buretel. De Buretel is de man achter het succes van Franse artiesten zoals Air, Daft Punk en Manu Chao. Hij is naast oprichter van Because ook eigenaar van een productiebedrijf dat werkt voor allerlei artiesten, waaronder Radiohead, Eric Clapton en Selah Sue.

Because maakte ook een Spotify-playlist met favoriete nummers uit hun tienjarig bestaan:

    • Wouter van Dijke