Vijf medewerkers psychiatrische kliniek neergestoken

Het gaat om de Inforsakliniek waar patiënten met psychiatrische problemen worden behandeld.

Bij een steekincident in een Amsterdamse psychiatrische kliniek zijn vijf personen gewond geraakt. Foto Koen van Weel/ANP

Vijf medewerkers van de Amsterdamse psychiatrische kliniek Inforsa zijn gewond geraakt nadat zij door een patiënt gestoken zijn. Dat bevestigt een woordvoerder van de kliniek. De patiënt is door de politie aangehouden.

Het incident vond rond half zes plaats in het pand aan de Duivendrechtsekade. In de kliniek worden patiënten behandeld met meervoudige psychiatrische problemen, onder wie mensen met tbs met dwangverpleging, zo meldt de website van Inforsa. Of de aangehouden patiënt behandeld werd na een veroordeling, is niet bekend.

Over de toedracht van het incident wil de politie nog niets kwijt. Een woordvoerder van Arkin, de geestelijke gezondheidsorganisatie waar Inforsa onderdeel van is, stelt niet te weten op welke afdeling de steekpartij plaatsvond. “Er is iets voorgevallen met een scherp voorwerp, maar we zoeken momenteel uit wat exact.

De medewerkers mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

    • Jorg Leijten